Face to Face
12/08/2017
Celebrem els 16 anys amb un 16% descompte!
14/12/2017

Josep Maria Mariscal va créixer envoltat de ceràmica. Actualment és un primeríssim i excel·lent creador amb unes peces que tenen un acabat molt preciosista on forma i color harmonitzen perfectament gràcies a les filigranes i patrons que els cristalls dibuixen ens regalen a la vista. Actualment està tenint molt d’èxit dins de la ceràmica contemporània. Els seus orígens estan marcats per la producció ceràmica, ja que prové d’una família de ceramistes tradicionals. Les primeres passes de Josep Maria les va fer al costat del seu pare que es va establir a la Bisbal de l’Empordà (un dels pobles amb més tradició ceràmica de Catalunya). En aquest indret Josep Maria va néixer i aprendre els principis de la ceràmica el que va fer que el jove Mariscal aprenès l’art de modelar el fang als vuit anys. Malgrat haver viscut i treballat des de la seva infància la ceràmica tradicional això no li ha impedit de trobar el seu camí. Seguint les seves inquietuds va descobrir el món de les cristal·litzacions, del raku i altres tècniques i processos.

Mariscal en molts aspectes és un autodidacta, molt conegut per la bellesa de les seves peces amb formes i colors creades per les cristal·litzacions. Per tal d’iniciar-se en la pràctica de cristal·litzacions va entrar en contacte amb el seu amic Peter Ilsley, qui ja havia provat aquest camí. Però els cristalls són una pràctica de naturalesa química pel que són patrons molt difícils de controlar. Per la multiplicitat de factors que contribueixen a la seva formació. Obtenir un bon resultat depèn de què tots aquests factors estiguin sota control pel qual l’aprentatge assolit li ha portat anys d’experimentació a base de prova i error. Una cerca que encara avui continua. La seva tècnica a part de les formulacions químiques en el seu procès d’esmaltat te molta importància la cocció de la peça. Reducció de fornejat, a les textures ceràmiques es posen tot els elements i després es puja ràpidament a una temperatura concreta, quan s’arriba al punt de fusió es deixa que baixi 100 graus i posteriorment es busca el manteniment de la temperatura (això ajuda que es crei el mineral.)

 

Peces dels alumnes de curs abans de treure-les de la peanya. José Mariscal ha dut a terme nombrosos Workshops de manera internacional: als Estats Units, Espanya i Israel, Dunedi, Tel Aviv, Pontevedra, actualment la seva ceràmica s’ha exposat de manera internacional a Espanya, Itàlia, França, Holanda, Alemanya. Actualment són molts els artistes ceràmics que aprenen de la seva experiència en programes reglats i sense reglar a diferents institucions especialitzades en ceràmica.

 

El pròxim curs que durà a terme Josep Maria Mariscal serà a Dterra
tindrà lloc el dia 10 i 13 de gener de 2018,
amb una duració de 15h a Sant Cugat del Vallès, Barcelona.
Si estàs interessat en seguir el curs pots obtindre més informació seguint el link.
envian’s un e-mail a info@dterra.es o truca al 936747807